klaas 1.jpg

Organisatie

Doelmatigheidsambitie leidt tot bezinning op de hoofdvragen: 'Wie ben ik, wat is mijn visie op de wereld, welke missie vervul ik en welke positie neem ik in? Passen mijn organisatiestructuur en -cultuur dan nog? Hoe kom ik dan tot een nieuwe organisatie inrichting, hoe krijg ik mijn plannen gedragen bij OR, RvC, klanten en andere belanghouders?'

Organisatieadviseurs van Vannimwegen maakten zelf transities, fusies en saneringen mee. Ze gebruiken hun praktijkervaring bij het inrichten van het proces, weten wat collega's, OR en RvC nodig hebben om vertrouwen te krijgen en te houden. Ze hebben ervaring met het ontwerpen en  aansturen van verschillende veranderstijlen: van 'doe het zelf' tot 'hoge druk pan'.

We schrijven de noodzakelijke beslisdocumenten, leiden het proces en sturen werkgroepen en collega-adviseurs aan. We ontwerpen het sturingsmodel van de nieuwe organisatie en implementeren de plan-do-check-act cyclus in het bedrijfsproces. We coachen bestuur en management in hun leiderschap, maar waar nodig staan we zelf op de bühne. 

We acteren bovendien als beleidsmaker en uitvoerder in het hart van publieke organisaties. We maken plannen en leveren hands on hulp op thema's als participatie, social return, leefbaarheid, krimp, woningmarkt, stedelijke vernieuwing en transformatie van stad en vastgoed. 

Iedere organisatieadviseur van Vannimwegen schakelt moeiteloos met zijn communicatie- en vastgoedcollega's. 

Onze diensten en producten:

 

Onze mensen

Hieronder vindt u onze mensen die hierin actief zijn.

Ga naar onze mensen