voetbal 3.jpg

Koffie van Koen

In Kameroen groeit de lekkerste koffie. De lokale bevolking profiteert daar echter niet van. Alle opbrengsten verdwijnen in de zakken van tussenhandelaren. Sterker nog, in Kameroen zelf kunnen ze nauwelijks zelf koffie zetten. Ze importeren het in cups of pads.

Een jaar of wat geleden stapte Koen van Bremen na een periode als adviseur van Vannimwegen over naar LiveBuild. Deze organisatie helpt Kameroenezen om hun eigen drinkwatervoorziening te organiseren. Daarnaast versterkt ze met praktische hulp het zelfredzaam vermogen. Zo sprak LiveBuild met lokale boeren een vaste koffieprijs af, die hoger is dan die van de tussenhandelaar. Met de opbrengsten kunnen boeren investeren in hun koffieplanten. LiveBuild helpt hen met concepten om de koffie ook in Kameroen zelf beter te exploiteren.

LiveBuild verkoopt nu de koffie. Met ieder kopje dat u drinkt, versterkt u de lokale economie van Kameroen. Ieder kopje betekent een betere levensstandaard in Kameroen.

Koop dus voortaan LiveBuild koffie: Voor uw eigen kantoor, maar ook als cadeau voor de mensen waar u op de koffie gaat. En misschien kunt u uw huurders wel verleiden om samen iets te doen voor Kameroen. Dat is geheel in de geest van onze kwartiermaker Koen! Kunnen groepen bewoners samen een plantage adopteren? Of een koffieshop starten?

Bel ons, of bel Koen, maar koop in ieder geval zijn koffie!